kampányhírek

okt16

Találkozás a paralimpikonokkal

Októberben a sporton keresztül szeretnénk bemutatni a fogyatékkal élő emberek példa értékű, és sok esetben emberfeletti teljesítményét.

A Parasportpress Jövőjéért Közhasznú Alapítvány és a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Újpesti Szervezete nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a kultúra és a sport eszközeivel segítse a fogyatékossággal élők társadalmi elfogadását. A mozgáskorlátozottak klubja immár 31 éves szervezet, minden hónapban az Újpesti Kulturális Központ Ady Endre Művelődési Házban (1043. Tavasz u.4.) tartja klubdélutánjait.

Októberben a sporton keresztül szeretnénk bemutatni a fogyatékkal élő emberek példa értékű, és sok esetben emberfeletti teljesítményét a többségi társadalom és sportársaik számára, mert szeretnénk, ha az épek kézzelfogható bizonyítékot kapnának arra, hogy a fizikai korlátok ellenére is lehet tiszteletre méltó, teljes életet élni.

2011 óta úgynevezett ” nyitott programokat” is szervezünk, melyek lényege, hogy a klubdélután keretében tartott programra, amely természetesen ingyenes, bárki részt vehet, ily módón is szeretnénk elősegíteni a sokszor emlegetett társadalmi integrációt.
Rendezvényünkre meghívjuk azokat a főleg újpesti sportolókat, akik a paralimpián eredményesen szerepeltek, és akiknek sok esetben ember feletti teljesítménye demonstrálja azt az alapelvet, hogy a sportban mindenki egyenlő.

A rendezvény fővédnöke Nagy István, Újpest alpolgármestere.

A rendezvényen fellép egy műsorral az újpesti német tagozatos iskola, amely nemrégiben Halassy Olivér nevét vette fel. A rendezvény háziasszonya Szőke Viktória lesz, aki az MTVA műsorvezetője, emellett pedig az újpesti székhelyű Parasportpress Jövőjéért Közhasznú Alapítvány kurátora.

A ”Találkozás a paralimpikonokkal” elnevezésű rendezvény ideje és helyszíne: 2012. október 16. 15 órai kezdettel, Újpesti Kulturális Központ Ady Endre Művelődési Házban (1043. Budapest, Tavasz utca 4. )