kampányhírek

jún06

Mozdulj, Mama!

A Mozdulj, Mama! elnevezésű közösségi gyalogló napot 2012. június 23-án, szombaton 11:00 – 14:00 óra között a Margitszigeten rendezik.

A programot Monspart Sarolta tájékozódási futó világbajnok bemelegítéssel nyitja, ezután 3 km-es, közös gyaloglás következik a Margitszigeten, de lesz ezenkívül még 30 féle térítésmentes egészségügyi szűrés, Megasztár 6 döntőseinek koncertje, a helyszínen nagy értékű nyeremények (2 fő részére hétvégi pihenés egy négycsillagos wellness szállodában, 2 fő részére Londonba szóló repülőjegy, valamint 3 db Neuzer-kerékpár) sorsolása, sőt lehetőség nyílik majd olimpikonokkal, neves sportolókkal való találkozásra is. Minden rajtszámmal rendelkező, sikeres célba érő befutócsomagot kap ajándékba.

A gyalogló nap generációktól független, aktív kikapcsolódást nyújt a család apraja-nagyja számára. A fiatal korosztályt emellett arra ösztönzi, hogy ne csak ezen a napon, hanem később is segítsen nagyszüleinek abban, hogy napi, heti rendszerességgel legalább egy félórát gyalogoljanak vagy mozogjanak. Az Európai Unió ez évi üzenete: „2012 – Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve”. A népegészségügyi program célja, hogy egyszerű példákon keresztül bizonyítsa a mindennapi rendszeres testmozgás életmódra gyakorolt pozitív hatását, valamint, hogy újabb alkalmat adjon a generációk közötti párbeszédre.

A program felelőse dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, fővédnöke Jonathan Knott, az Egyesült Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete, házigazdája Tarlós István Budapest főpolgármestere és szakmai együttműködő partnere, Balogh Gábor miniszterelnöki sporttanácsadó. A rendezvény kiemelt médiapartnere a TV2.

A nagy gyalogló napról folyamatosan frissülő információk a www.facebook.com/mozduljmama oldalon. A lájkolók és megosztók között értékes nyereményeket sorsolunk!